NL | EN

Wereldkampioen

Ons Mystic... Een geval apart! Ze werd zonet WERELDKAMPIOEN bij de 6-jarigen op het WK in Lanaken. 
 

Jeroen ging met 3 paarden naar het wereldkampioenschap voor jonge paarden. Mystic van 't Hoogeinde en L'innocence van 't Meulenhof (7-jarigen) plaatsten zich voor de finales op zondag. Leandro VG was hiervoor eerste reserve. 

Persbericht galop.be:
Onze landgenoot Jeroen De Winter en de BWP-gefokte Mystic Van ’T Hoogeinde (Echo Van ’T Spieveld – F: Rony Thys) hebben zich zonet in Lanaken tot wereldkampioen gekroond bij de 6-jarige paarden! Het basisparcours van Eugène Mathy leek in eerste instantie geen gemakkelijke opgave... Toch slaagden er uiteindelijk 16 van de 43 combinaties in om de 0 op het scorebord te houden en zich te plaatsen voor de barrage. Daarin was het dus vice-Belgisch Kampioen Young Riders Jeroen De Winter die zijn slag wist thuis te halen. De Winter verscheen als voorlaatste in de ring en snelde naar een finishtijd van 33.01 seconden.

 

Daarmee verwees hij de Brit Donald Whitaker naar de 2de plaats. Die stond tot op dat moment aan de leiding met de Brandenburg-gefokte Chilli (Colestus – F: Erich Schoch) na een finishtijd van 33.95 seconden. Diezelfde Chilli behaalde exact een jaar geleden nog de Wereldtitel bij de 5-jarige paarden onder Whitaker’s landgenote Pippa Goddart. Het brons ging naar de Braziliaan Thiago Ribas da Costa. Die klokte met de BWP-gefokte Mano Negra van de Bucxtale (Mylord Carthago – F: Bvba Feniram) af in 35.17 seconden en verzekerde zich zo ook van een plaats op het podium.

 

Met een chronotijd van 36.03 seconden was de 4de plaats voor de Ier Gerard O’Neill, die vorig jaar nog Wereldkampioen werd bij de 6-jarige paarden. Hij reed zijn Iers-gefokte Cuffesgrange Cavadora (Z Wellie 72 – F: Claire Hughes) door de meet in 36.03 seconden en greep zo net naast een podiumplaats. De 5de plaats tenslotte was voor de Duitse Angelique Rüsen, die rijdt voor Stoeterij Zangersheide. Zij bracht de BWP-gefokte Mandato van de Neerheide (Emerald Van ’T Ruytershof – F: Mandato van de Neerheide) aan de meet in 36.66 seconden.

 

Voor ons land was er nog een 8ste plaats voor Walter Lelie met de Zangersheide-gefokte Elle Van ’T Ameldonk Z (Emerald Van ’T Ruytershof – F: BVBA Ameldonk) en een 9de plaats voor Gudrun Patteet met de eveneens Zangersheide-gefokte No Mercy van ’T Kamerveld Z (Norton d’Eole – F: Patteet & Van Ransbeeck).

 

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more