NL | EN
 • geboren: 2018
 • geslacht: hengst
 • kleur: vos
 • stokmaat: 1,71
 • stamboek: BWP
 • Gekeurde hengst
  Sperma: vers
  Gekeurd voor: BWP
  Dekgeld: 800 euro

Socrates van den Bosdam werd verkozen tot kampioen van de BWP hengstenkeuring 2021. Dit had hij te danken aan zijn aansprekend hengstenmodel, fenomenale balans en de manier waarop hij zich laat rijden. Daarnaast beschikt Socrates ook nog eens over de juiste dosis bloed en is hij bijzonder intelligent op de hindernis. Hij weet de hindernissen zeer goed te taxeren.

Zijn vader Eras Ste Hermelle springt zich in de prijzen op 5* wedstrijden met Jerome Guery.

De moederlijn van Socrates staat garant voor topspringpaarden op het hoogste niveau. Zo sprong zijn moeder Bethsabee van de Maltahoeve op 1m60 niveau met Keean White. Haar volle zus Sea Coast Hadise, die vandaag de dag door het leven gaat als Legacy en op 1m55 actief is met Abdelkarim Abbar, was voordien internationaal succesvol met Gudrun Patteet. Haar andere volle broer Azucar van de Maltahoeve was dan weer internationaal succesvol tot op 1m50 met Robert Whitaker.

Grootmoeder Neri van de Maltahoeve gaf ook RMF Fara van de Maltahoeve die met verschillende ruiters (Mauricio Ruiz, Kimberley Prince, James Paterson Robinson) succesvol was op 1m60 niveau.

Ook op vlak van exterieur is dit een sterke stam. Bethsabee van de Maltahoeve, de moeder van Socrates, leverde zowel in 2019 als in 2020 de kampioen bij de merrieveulens tijdens het nationaal BWP veulenkampioenschap.

Eras Ste Hermelle
Vargas de Ste-Hermelle
Ogano Sitte
Naltysse de Sainte-Hermelle
Anaya Ste Hermelle
Andiamo Z
Gazelle Bleus
Bethsabee van de Maltahoeve
Darco
Lugano van la Roche
Ocoucha
Neri van de Maltahoeve
Skippy II
Kronopio vd Maltahoeve

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten